BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Monday, June 15, 2015

P A C I F I C - Butterfingers ( M a l a y n e u m)

born to be lame 
in common wealth 
what's with their blessed mentality 
born to be lame
in common wealth
what's with their blessed mentality

your superficial protocols
i say, i'm coming right behind

several things i've learnt
a thousand things i've burnt
complications first before the honey

there's nothing real anymore
you're pure and she's so synthetic
it's back to the retro-motion world

domestic nightmares
to make no friends
you turn tour insides out

dressed secular
lean on the fast life
wear out to tear down
you're living a waking dream

several things i've learnt
a thousand things i've burnt
complications first before the honey

there's nothing real anymore
you're pure and she's so synthetic
it's back to the retro-motion world (2x)

did i react?
there's time on and
and everythings done

Wednesday, August 7, 2013

Bingkisan Kecil.



Assalamualaikum...

Memang agak lama aku sendiri tak menulis di sini...
dengan keadaan yang teramat - amat sibuk...
tanggungjawab sebagai seorang suami dan bapa kepada anak kecil yang dinamakan Adam Fitry...
Alhamdulillah genap umur Adam setahun masuk Ramadhan kali ini...

2013?
Terlalu berat untuk aku singkap satu persatu...
Rasanya Januari saja aku ada masa terluang bersama anak & isteri di rumah..
Bermulanya Februari Dengan insiden Pencerobohan di Lahad Datu Sabah...
Dari Op Dayak - Op Sulu - Op Daulat (Selama tempoh hampir 62 hari) aku terlibat dengan tanggungjawab kerja di sana.. anak isteri? Maafkan abang syg,maafkan ayah Adam, pemergian abang  atas dasar tugas hingga terpaksa meninggalkan syg & adam terlalu kerap di rumah.. tapi, Alhamdulillah syg lebih cekal & berdikari setiap kali abang tiada di rumah,,
Sekarang masih lagi dalam mode ops landai (Alhamdulillah kali ni lebih tertumpu di kawasan pesisir pantai Sandakan) lebih kepada tugas sokongan untuk u69k,unggerin dan esscom.

Dalam kesibukan yang amat melampau...
Mei lepas aku & keluarga di kejutkan dengan penyakit Kanser hati yang di hidapi ayah...
dan sebulan lepas tu arwah Ayah menghembuskan nafas terakhir di wad PCU Hospital Permaisuri Bainun Ipoh.
Ayah memang kuat menghadapi perang dalam badan dia... 8 minggu ayah bertahan.. Dan tiba masa 29 Jun lepas.. Allah lebih menyayangi dia.. selama 29thn saja Allah s.w.t Pinjamkan ayah buat aku...
Emak? Harap mak makin kuat... mak bagaikan Jantung utk aku bernafas.. aku doakan mak cekal menghadapi hari2 mendatang...
aku? terpaksa menerima kenyataan bahawa ketiadaan ayah... byk dosa aku dgn ayah.. harap ayah ampunkan aku dan aku sentiasa berdoa buat ayah.. agar ayah ditempatkan bersama orang2 yg beriman..

Lama aku menahan airmata ni... dari hari ketiadaan ayah sampai la tadi bergemanya takbir raya...
aku menangis malam ni bukan sebab aku keseorangan di rumah,bukan sebab esok aku bakal bergerak masuk op di waktu orang menunaikan solat sunat hari raya,bukan sebab aku tak dapat beraya.. tapi tersentap sejenak hanya kerana terpandang potret ayah di dalam blog adik aku...
aku ingat lagi 27hb Jun, dua hari sebelum arwah menghembuskan nafas yang terakhir.. aku sempat berborak dengan dia pagi tu...ya pagi di mana sebelum  petang yang dia jatuh dan tenat tu.
pesan arwah yang akan aku pegang sampai bila-bila...
Jaga anak bini baik2,jgn selalu panas baran & berkali-kali dia ulang perkatan yg sama ini.
selama ni aku lawan air mata aku dari jatuh... dari ayah dalam wad lagi hingga la aku dengan herie turunkan jenazah arwah ayah di liang..
pulang dari tanah perkuburan langsung aku takda selera.. sememangnya pelik bagi aku & orang sekeliling sebab selama ni aku pantang tolak sebarang benda berkunyah depan mata.
Syawal kali ni ayah dah takda... semoga dia aman di sana. semoga rohnya di cucuri rahmat...
Ayah, Ampunkan salah silap fared...
Fared sayangkan ayah..
sekarang hanya doa yang fared dapat panjatkan buat ayah...
semoga ayah tenang di sana...
Al-Fatihah.



Dahlan Bin Amon
13th January 1950- 29th June 2013 (4.30 am)


Salam Aidilfitri.


Wednesday, February 15, 2012

Auchakkkkk!

salam... waa last post aku masa aku nk akad nikah dulu ...
sat ja masa berlalu kan...aku pon da brapa lama tak masuk blog aku sendiri nih...
bleh tetibe bukak blog nih balik bukan sbb apa pon.. aku kat umah sorg2...dengan demam n boring tk tau nk wat apa...nak layan astro pon mcm takde menda..kalau bukak fb pon paling2 keje aku mengomen sana sini..kdg komen tambah dosa pon ye..ekekekekkememandangkan wife kat skolah lagi..aku kat umah wat la apa yg patut...
mmg fasa yang paling ketara dgn hidup aku masa bujang dulu....
siyes selama nih aku nak cuci baju pon malas... skrg kene buat semua kerja umah..cuci baju masak n etc la...(bukan apa memandangkan wife aku da preg baru minggu ke 14 masuk minggu nih...) itu yg kene jaga sesangat.....kadang risau jugak sbb aku sllu o/station... skali kuar 5'6 hari baru balik umah....kerap plak tuh..nama pon keje kan..hehe

nk letak nama apa kat baby aku nt? aku ada plan ngan wife....letak nama pendek2 cukup la..nama yg senang di sebut,di ingat...se-simple boleh...taknak la aku follow org lain... yg nak pakai nama tuh smp nafas terakhir dia nnt bakal anak aku jugak...aku duk plan tak kisah boy or girl... ingat2 klu boy pon nk letak mcm nur adam n smthing sound mcm tuh la....kalau girl letak nama nurul adawiyah ke.. haha nama yg penuh maksud n berisi tuh bro.. harap2 kandungan wife aku sihat n takde masalah... susah gak aku melayan kerenah dia ..maklum la 1st baby... mcm2 tak bleh...paling best dia suka lak aku busuk2...kalau aku wangi punya la taknak duk ngan aku..tgl tv pon lain2 sofa duduk..ekekke kelakar la.... (tak lama lagi hensem boy qimie akan dapat adik sepupu la) haha teringat lak kat qimie...

sambil2 duk on9 nih... layan2 lagu kat xfresh..nasib ade astro kan..hehe..lama giles aku tak dgr lagu2 indie...slma nih dgr lagu leleh2 jek..haha sebut lagu alangkah keciwanya aku bila dapat tau avril lavigne n the cranberrie (ala yg vox dia dolores dulu penah top ngan lagu zombie tuh) nak mai malaysia..ces.,... ruginya duk jejauh mcm nih kan....
tapi walaupun aku jauh kat pedalaman..meh aku nk story skit..pedalaman2 aku sandakan da ada big apple taw..macD pon dah ade..apa lg?? old townd n s.recepe pon da ade..perghhh mcm dorg taw je lokasi2 tempat aku akan abeskan duit..ekekekekekke

ok la..aku nk melayan kepalan yg sakit nih...mau lelap sat.. c ya'

Assalamualaikum...

Thursday, November 17, 2011

Bermula langkah baru.....

salam kengkawan semua....
alahamdulillah tgal seharai je lagi tarikh aku dan bakal wife aku cik nor azlina bakal di ijab kabulkan sebagai suami isteri yang sah...
harapan aku semoga segalan yg bakal aku harungi esok sehingga bila2 akan berjalan lancar hendakNya isnya'Allah.....
dah sepatutnya atau erti kata lain tiba masanya aku melupakan segala kenangan2 yg berkait jiwa dahulu....aku kena berorak langkah juga...takkan aku nk di takat yang sama macam dahulu lagi....
aku memohon padaNya semoga dosa2ku yg terdahulu  di ampuniNya.... aku terlalu jahil dahulu hinggakan tak mengenal mana yg baik mana yg buruk....
apapun salam buat semua..esok permulaan aku sbg suami kepada seseorang yg berjaya membuka hati ku....insyaAllah... dgn doa kalian aku mohon juga....salam


soksek soksek bercanda akhirnya.....

Thursday, September 1, 2011

Salam Ukhwah...Salam Sayang Selamat Hari Raya Buat Semua..
Alhamdulillah Ramadhan dah melabuhkan tirai...
Raya aku kali nih seprti tiada apa2...
kalau mcm tahun lepas ada jugak masak2 d kapal..kali nih nk merasa rendang pon susah....
bila cal, umah mak..best sgt dengar suara anak2 buah aku....happy sgt..ilang rasa hiba duk sorg2 mcm nih...maklum la 4 org yg kenit tuh semua da pandai bercakap dah..haha
next week insya'Allah on 10th september aku bakal terbang balik ke ipoh untuk tempoh yang agak singkat...
5 hari je cuti sbb aku balik pon nak ajak mak ayah n along g beli barang2 gift utk kahwin bulan 11 nih...
on 16th september lak aku bakal berada di k.kinabalu utk tempoh dua hari bagi sambutan Sabah Bike Fest..walaupun sambutan kali nih tampa jentera dua roda aku..aku tetap sapot sbf thn nih....
insya'Allah next year aku dth dgn motor akuy lagi...huhu

Sunday, August 28, 2011

Salam Aidilfitri.

Salam Aidilifitri Untuk Semua...

Raya Kali Ini Aku Beraya Tanpa Sesiapa Untuk Kali Kedua ..
Insya'Allah Next Year Aku Bakal Beraya Sebagai Seorang Bapa n Dgn Family Aku Sendiri..
Apapun Seribu Kemaafan Dari Aku Yang Jauh Buat Semua...
Salam Aidilfitri...
Seribu Kasih Sayang Dan Ingatan Aku Buat Semua Di Lebaran Ini...


video

Friday, August 5, 2011

Enam Ramadhan...


hari ni mmg agak meletihkan..lepas sahur td drive hampir 370km pergi balik ambil cik azlina aku bawa ke sandakan..yelah,,kan weekend...
da selesai drop dia kat umah saliza..balik la aku ke umah...on9 sat..smbil rehat2..
kalau dapat mkn pon best jugak nih..pekena roti cecah sardin best nih..nasib posa...haha
satg kol 3 aku kene lapor kat ipd plak..nk kene eskot ketua menteri plak..waa...
adakah aku dapat menahan>>lapaq dah nih...

sok program kalau takda melibatkan keja ingat nk p hantaq cik azlina balik Telupid..pastuh balik semula sandakan ingat nk beli brg dapoq sket..
cadang2 nk beli barang2 buat laksa...pekena laksa sedap gak bukak posa sok atau lusa...

best best.... da seminggu puasa..berat badan aku tk pandai turun pon..heran bin ajaib btoi la..ces....
keboroian yg melampau nih dah membuat budak berumur 2thn pon pandai kutuk aku...(nasib anak sopi comel..kalau tak..abes aku geget2)